Sukkerbrødbunn
Mange lager ikke sukkrbrødbunner sjøl for de sier de ikke får den til. Det er jo ikke alle oppskrifter som er like lette da heller. Jeg har i hvertfall fått tak i verdens beste oppskrift, lykkes med kjempehøye sukkerbrød hver gang. Igjenn tusen takk Terje for att du deler oppskriftene dine med meg. Har ikke bilde av bare bunnen dessverre. Ikker ryr bunnen heller når en skjærer i den. Og som du sikker snart kommer til å se, det skal IKKE være bakepulver i oppskrifta

 

Sukkerbrødbunn

10 egg

400 gr sukker

2ss vann

300 gr hvetemel

100 gr potetmel

Egg og sukker piskes i 10 minutter til en luftig og stiv eggedosis. Sett ned hastigheten på mixeren og visp inn vannet i ca 5 minutter. Da blir massen seig

Sikt sammen hvetemel og potetmel og tilsett dette i røra. Her må en jobbe forsiktig så ikke luften går ut av eggedosisen. Løft melet  inn i røra med en slikkepott.

Hell røra i formene. Nettbakeren bruker 3 former på 24 cm til denne. Jeg bruker to på 24 og er det røre til over så lager jeg en liten kake av resten

 

Steik kakene ved 180grader i 25-30 minutter. Dette er veldig avhengig av ovnen du  har hjemme. Og for all del ikke bruk varmluft.

Lykke til med ett perfekt sukkerbrød
 

 

 

 

 

10 kommentarer

ikwisdjm

15.sep.2011 kl.18:14

Fin blogg kommentere tilbake <3 ?

frk. ina

15.sep.2011 kl.18:15

Bra tips! :-) er selv veldig glad i å bake, men jeg har feilet en del ganger på sukkerbrød... De går veldig fort fra veldig blek til veldig mørk, så man må passe godt på!

Marthe

15.sep.2011 kl.18:47

denne oppskriften skal jeg prøve =) hvordan kan den bli så stor uten bakepulver?

bakeprosjekter

15.sep.2011 kl.20:03

Marthe: Den blir så høy siden en pisker inn mye luft og derfor må man vere forsiktig når vender inn melet

Hermetikk fra Svenskhuset

15.sep.2011 kl.20:13

For en fantastisk flott kake! Er imponert over mønsteret! Minner meg om mønsteret til de herlige hvite, tykke strikkede genserne..:-)

bakeprosjekter

15.sep.2011 kl.20:17

Hermetikk fra Svenskhuset:

Tusen takk. Det er ganske enkelt å sprøyte ut slikt mønster. Og jeg synest det er så fint på bløtekaker.

Har strikket noen gensere i det mønsteret du sikter til også for mange år siden

Jeg er titti.....

16.sep.2011 kl.17:29

Hei, så fint at du legger ut oppskrifter, de skal jeg prøve å få lagd. Hvis du vil kan du sjekke ut mine kake og mat oppskrifter. Jeg elsker å lage kaker, det er nesten jo søtere jo bedre. Mange av mine oppskrifter har jeg fått av min mor, som er utdannet konditor, jeg kommer nok aldri til å bli like flink som henne, men det er jo lov å prøve;-)

Min blogg adr er:

http://myfood4joy.blogspot.com

Ønsker deg en strålende helg, med masse god mat og kake:-D

bakeprosjekter

17.sep.2011 kl.11:43

Jeg er titti.....: Kommer helt sikkert innom siden din. Jeg bare elsker kaker og angrer for att jeg ikke valgte den veien i min ungdom.

17.sep.2011 kl.17:20

Jeg bruker å ta en liten desj med bakepulver i den oppskriften fordeom;) Og denne bunnen e virkelig og anbefale;) Den e super god og har fått mye skryt av kakene;)

bakeprosjekter

18.sep.2011 kl.12:46

Anonym: Går sikkert helt fint det også : ) Bare du er obs på att for mye bakepulver kan "punktere" kaka og den faller sammen.....

Skriv en ny kommentar

bakeprosjekter

bakeprosjekter

54, Hå

Kommer til å legge ut kaker som eg har lagt og andre søte saker =)

Kategorier

Arkiv

hits